0592-356 000
21 oktober 2017

De Dijk

Terug naar events

Eén van Nederlands meest succesvolle bands staat dit najaar opnieuw in De Bonte Wever! De Amsterdamse formatie is opgericht in 1981 en ze maken na 35 jaar nog steeds met veel enthousiasme Nederlandstalige blues, rock en soul muziek. De Dijk bestaat uit de broers Huub (zanger) en Hans van der Lubbe (bas), drummer Antonie Broek, gitarist Nico Arzbach en Pim Kops die voor de toetsen zorgt. Verwacht grote hits als Bloedend Hart, Als Ze Er Niet Is, Dansen Op De Vulkaan en Mag Het Licht Uit afgewisseld met nieuw werk van hun meest recente album Groef.

“Als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen”

Hou me vast

Website De Dijk

Voorprogramma: TWARRES

Mirjam Timmer uit het Friese dorp Wergea, begon op hele jonge leeftijd te zingen en muziek te maken. In 1999 won ze al op zestienjarige leeftijd, samen met haar leeftijdgenoot en buurjongen Johan van der Veen, zowel de publieksprijs als de tweede plaats op het Friese Songfestival ‘Liet’, met het liedje ‘Wêr Bisto’ (Waar ben je). Vervolgens richtte Mirjam de band Twarres op. Na een optreden voor een miljoenen publiek in de tv-show van Paul de Leeuw, vond ‘Wêr Bisto’ waardering bij een groot publiek en de rest mogen we geschiedenis noemen.

‘Wêr Bisto’ werd een ongekend grote hit (nog steeds de enige nummer 1-hit in de Friese taal), debuutalbum Stream behaalde de Platina status, in Manchester ontving Twarres de internationale ‘Top Of The Pops Award’ gevolgd door een Edison in de categorie Nieuwe Groep Nationaal. Ook opvolger CD2 bracht succesvolle hits gevolgd door dito theatertour inclusief enkele reprises en diverse megaconcerten. Helaas bleek Johan eind 2003 ernstig en chronisch ziek en moest hij zijn zangcarrière opgeven. Inmiddels heeft Mirjam in Kristian Dijkstra een perfecte vervanger gevonden en blijft de echte Twarres sound voortbestaan. Twarres wordt muzikaal ondersteund door Pepijn van der Burgt op gitaar en zang en Robin van Baaren op basgitaar.

Website De Dijk

 

Zaalopstelling

Staanplaatsen met enkele zitjes (niet te reserveren)

 

Ticket prijzen
Normaal:€ 25,00 p.p. (excl. € 1,- servicekosten per ticket, maximaal € 10,- per boeking)
Avondkassa:€ 29,50 p.p. (excl. € 1,- servicekosten per ticket, maximaal € 10,- per boeking)
Hotelgasten:Indien u een all-in hotelarrangement reserveert heeft u tevens vrij toegang tot deze avond.
Aanvang
Datum:zaterdag 21 oktober 2017
Aanvang:20.15 uur
Zaal open:19.30 uur
Bestel Tickets

Deel dit bericht