0592-356 000
7 oktober 2017

New Blues Festival Assen

Terug naar events

Line-up: King King (UK) + Ian Siegal (UK) + Red Beans & Pepper Sauce (FR) + Hamilton Loomis (USA) + Year In The Wild (BE) + The Veldman Brothers + The Dynamite Blues Band +  Triple Trouble

“Blues tells a story” en na het succes van vorig jaar laten we graag ook in 2017 het verhaal vertellen door een fijne selectie bluesartiesten uit binnen- en buitenland. New Blues Festival is echter meer dan alleen een mooie line-up met veel goede muziek. Het is de plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. Wandel bijvoorbeeld eens over de festivalmarkt of struin langs de gezellige cafeetjes in onze Caféstraat en wie weet wat je nog tegenkomt… De line-up is inmiddels helemaal rond en de kaartverkoop in volle gang! 

New Blues Festival Assen is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever.

King King (UK)
Wellicht één van de meest succesvolle blues(rock)bands en niet alleen in het thuisland, Groot Brittannië. Ook in Europa zijn ze een graag geziene bluesband op het podium. Afgelopen jaar is dit fijntjes duidelijk geworden met het winnen van maar liefst 5 awards tijdens de British Blues Awards 2016. Frontman Alan Nimmo, de drijvende kracht met groot charisma, omringt met sterke allround bluesmuzikanten vormen gezamenlijk de kwartetformatie van deze nu al legendarische bluesband. Laat je versteld staan van een stevige pop- en rockvariant met een vleugje soul of, zoals ze zelf zeggen: een onweerstaanbare funky en bluesy sound.

www.kingking.co.uk

Ian Siegal (UK)
De Britse zanger/gitarist Ian Siegal werd door MOJO al betiteld als: ”One of the most innovative, gifted and engaging blues performers on the planet today”. Ian heeft blues-bloed door zijn aderen stromen, leeft van het scheppen van blues-creaties en beschikt over die onmiskenbare blues groove. De man zat vorig jaar 25 jaar in het vak en heeft o.a. British Blues Awards, Europese Blues Awards meerdere nominaties voor een Amerikaanse Blues Music Award op zijn naam mogen schrijven. En terecht, want met zijn krachtige, rauwe stem weet Ian Siegal de harten van de echte bluesliefhebbers te veroveren. Kortom, een artiest die je gezien moet hebben.

www.iansiegal.com

Red Beans & Pepper Sauce (FR)
Rauwe blues met sterke invloeden uit classic rock, dat is Red Beans & Pepper Sauce. Een stijl die voor het eerst gebracht werd door Jimi Hendrix en Lenny Kravitz. De band onderscheid zich door de sterke performance en het stemgebruik van Jessyka Aké. Een krachtige performer met klasse; zij combineert subtiliteit en energie als geen ander. Combineer dit met vintage sounds van gitaren, orgel, drums en bass. Red Beans & Pepper Sauce, een bandnaam die de landing goed dekt; subtiele smaken, afgetopt met een pittige saus.

www.redbeansandpeppersauce.com

Hamilton Loomis (USA)
Hamilton Loomis geboren in Texas, United States, is letterlijk opgegroeid met muziek. Op jongere leeftijd leerde hij spelen op de drums, piano, gitaar en harmonica. Later werd hij door zijn muzikale mentoren, Joe Hughes, Johnny Copeland and rock-icoon Bo Diddley wegwijs gemaakt. Laatstgenoemde sprak hem voor zijn overleden de woorden; “Innovate don’t imitate”. En dat is wat Hamiliton nog steeds doet, vernieuwen met fris en funky geluid.

www.hamiltonloomis.com

Year In The Wild (BE)
Een vijfkoppig collectief geboren en getogen in Sint-Niklaas (België) aangevoerd door de charismatische prediker Shaun Van Steen die een lange muzikale pelgrimstocht in de notulen gegrift heeft staan. Terwijl alle leden hun muzikale verworvenheden propageerden in verschillende bands, kweekte Shaun een nieuw en spannend concept dat hij ondertussen op meerdere podia heeft beproefd. Intens getokkel, no-nonsense rock’n’roll of hartverscheurende blues: Year In The Wild past niet in een hokje.

www.yearinthewild.be

THE VELDMAN BROTHERS
Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound; Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk. Laatste wapenfeit  Refuel werd begin dit jaar nog verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016! Al meer dan 10 jaar staan de mannen aan de top van de Nederlandse Bluesscene. Dat is ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’. Dat zijn The Veldman Brothers!

THE DYNAMITE BLUESBAND
Wesley, Niels en J.J., voormalig onderdeel van de succesvolle blues band Big Blind hebben elkaar weer gevonden in een band waarmee ze hun eigen explosieve bluescocktail kunnen creëren. Dankzij  al hun ervaring onder andere opgedaan op de grote bluesfestivals in de Benelux kennen deze heren het klappen van de zweep. Met het toevoegen van de dampende bassist Renzo van Leeuwen was de band compleet en sindsdien veroveren ze elk publiek met hun gruizige, bijna vuile geluid. In 2016 bracht The Dynamite Blues Band haar tweede album uit. Nog gevarieerder (YES, Blazers!), tikkeltje volwassener, maar vooral lekker energiek en een hoge fun-factor. Zet die dansschoenen maar vast klaar, je gaat ze nodig hebben!

Triple Trouble
Waarschijnlijk is Triple Trouble momenteel de jongste blues band in het land, maar dat leeftijd eigenlijk helemaal niet relevant is blijkt wel uit het feit dat de heren al mooie shows hebben gespeeld waaronder voorprogramma’s van bijvoorbeeld Sean Webster en Barrelhouse. Ook speelden ze op de afterparty van het Holland International Blues Festival in Grolloo. De heren wagen zich aan een breed repertoire variërend van ‘feel good blues’ tot materiaal van oude legendes en huidige iconen als Joe Bonamassa. Ontdekken die mannen!


Zaalopstelling:

Diverse staan- en zitplaatsen (niet te reserveren)

Ticket prijzen
Normaal:€ 25,00 (excl. € 1,- servicekosten)
Avondkassa:€ 27,50 (excl. € 1,- servicekosten)
Hotelgasten:Indien u een all-in hotelarrangement reserveert heeft u tevens vrij toegang tot deze avond. Tickets voor LO gasten: € 15,- p.p. (deze kaarten kunt u uitsluitend telefonisch reserveren via 0592-303777 o.v.v. uw reserveringsnummer)
Aanvang
Datum:zaterdag 7 oktober 2017
Aanvang:18.00 uur
Zaal open:17.30 uur
Koop tickets
Deel dit bericht