0592-356 000

Let’s get Zen

** Inschrijving is gesloten voor dit arrangement **

Merk je aan alles dat het tijd is voor pure ontspanning van lichaam en geest? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

Wij starten namelijk met een exclusief en bovenal uniek mindfulness arrangement in Assen! Ervaar een bijzondere belevenis waarbij je dichter tot jezelf komt door middel van Yin Yoga, Tai Chi en een Klankschaal meditatie. Uit ervaring kunnen wij je zeggen dat je volledig “zen” zal zijn door deze verrassende combinatie. Meer informatie over deze 3 onderdelen lees je onderaan de pagina.

Het “Let’s get Zen” arrangement bestaat uit een reeks van 4 sessies van 1,5 uur en zal worden gegeven in het fitnesscentrum.


► Waar & wanneer:

De 4-sessies worden gehouden op de donderdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur (12, 19, 26 mei & 2 juni 2022). De sessies worden gehouden in het fitnesscentrum.

► Tarief & reserveren:
Het arrangement bedraagt € 60,- per persoon voor 4-sessies. Een ticket voor deelname kun je via onderstaande button bestellen. Na aanmelding ontvang je een e-mail met praktische informatie. Het inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 11 mei 2022.

Om het arrangement door te laten gaan is er een minimale aanmelding van 6 deelnemers nodig. Het maximum aantal deelnemers is 12 personen.

Handig om te weten:
Je hoeft hiervoor geen abonnementhouder te zijn van ons fitnesscentrum. Daarnaast is ervaring is niet vereist, wel hanteren we een minimale leeftijd van 16 jaar voor deelname.

► Meer informatie:
Stuur gerust een e-mail wanneer je vooraf nog vragen hebt over dit arrangement. Deze mag je sturen naar Arie Stuurman via a.stuurman@debontewever.nl.

► Doe jij mee?:
Leuk dat je mee wilt doen! Via de onderstaande button kan jij je aanmelding en betaling in orde maken. Daarna ontvang je een e-mail met meer informatie en mocht je nog vragen hebben? Schroom niet en neem contact met ons op door te mailen naar Arie Stuurman via a.stuurman@debontewever.nl.


Algemene voorwaarden

  • Dit arrangement dient vooraf gereserveerd te worden. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 11 mei 2022.
  • Bij verhindering aan een sessie wordt geen restitutie gegeven.
  • Minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar.
  • Minimaal aantal deelnemers is 6 personen om het arrangement doorgang te geven.
  • Deelname is persoonsgebonden.
  • Vrijblijvende deelname is niet inbegrepen in de huidige abonnementsvormen 

► Yin Yoga

Yin yoga is net als Hatha yoga zeer populair. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft en voor iedereen toegankelijk.

Bij Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

► Tai Chi

Tai chi is een van oorsprong Chinese vechtkunst, die nu veelal beoefend wordt als innerlijke bewegingskunst. Tai Chi is een uiterst effectieve en prettige methode voor het verwerven van harmonie en evenwicht van ons hele systeem

De langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor tai chi. De bewegingen worden in een vaste volgorde uitgevoerd. Tai Chi is niet alleen een eeuwenoude Chinese interne vechtkunst, maar tegelijk ook een meditatieve gezondheidskunst. Het wordt ook wel mindfulness in beweging genoemd.

► Klankschaal meditatie en ontspanning

In een klankschaal sessie laat je je onderdompelen in een zee van klanken en meevoeren naar een diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning. Een klankschaal meditatie wordt ook wel een klankreis of klank-ligconcert genoemd.

Een klankmeditatie onderga je liggend op een matras onder een dekentje. Zitten kan ook maar liggend wordt meestal een diepere ontspanning ervaren.

Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen met een klopper brengt de schaal een geluid en een trilling voort. De trilling van de klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel om en door het lichaam, waar het in iedere cel resoneert.

Omdat het lichaam voor 70% uit water bestaat, worden onze organen en weefsels gemasseerd door de resonantie die de trilling van de klank voortbrengt. Zoals de rimpeling op het water. Het heeft een harmoniserend en rustgevend effect op lichaam en geest

Deel dit bericht