0592-356 000

Welkom in De Bonte Wever! Wij hanteren momenteel aangepaste maatregelen  Meer informatie • Laatste update: 14-01-2022

x

Virtuagym App – deel 2 | Om thuis te blijven bewegen

Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat betekend ook om juist de aandacht bij het sporten te blijven houden. Na de drukke en culinaire maand december vliegt januari vaak snel voorbij. Blijf ook tijdens de start van deze maand gefocust. Vooral nu, nu we grotendeels vanuit huis sporten en werken. Hieronder hebben we enkele leuke trainingen voor jullie staan. Zo vind je onder andere enkele intensieve en doeltreffende online Zumba lessen, hebben we op onze Virtuagym App zowel een leuke AMRAP fitness challenge en oefeningen gericht op flexibiliteit en mobiliteit.

> Online Zumba lessen

Onderstaand 4 links verwijzend naar leuke Zumba lessen via YouTube. Deze zijn zeer geschikt om vanuit huis te volgen.

  1. Zumba les 1
  2. Zumba les 2
  3. Zumba les 3
  4. Zumba les 4

> DBW AMRAP fitness challenge

Wij dagen je graag uit om in conditie te komen of juist te blijven door middel van de DBW AMRAP fitness challenge. Het is geen geheim maar met een helder doel werk je gerichter aan je lichamelijke conditie en zal je meer resultaten boeken.

De afkorting AMRAP staat voor “As many rounds (of reps) as possible”. In een vastgestelde tijd van 10, 15 of 20 minuten probeer je, zonder rust tussen de oefeningen, zoveel mogelijk rondes van de challenge te volbrengen. Hierbij kan het heel motiverend werken om je persoonlijke progressie te volgen. Dit merk je al na een aantal trainingen. Let wel, voor je eigen veiligheid, altijd goed op je houding en de uitvoering van de oefeningen!

De DBW AMRAP fitness challenge vind je terug in de Virtuagym app. Daar kan je bij het menu ‘Workouts’ ook de andere online fitness programma’s terug vinden.

Vergroten van levenskwaliteit door flexibiliteit en mobiliteit

Bewegen is goed voor ons en dat weten we maar al te goed. Fit zijn, je fysiek en mentaal goed voelen wil toch iedereen? Fit zijn en blijven, bestaat uiteindelijk uit meer dan alleen conditie (als in uithoudingsvermogen) en kracht (als in sterk zijn). 

Flexibiliteit en mobiliteit worden hierin nogal eens onderschat of helaas vergeten. Echter is dit juist van groot belang wanneer we eenzijdig of minder bewegen of bij het ouder worden. Je kan het wel een uitdaging noemen om flexibiliteit en mobiliteit te behouden en te vergroten wanneer sportscholen, zoals nu, zijn gesloten. Het is dan ook essentieel voor onze levenskwaliteit om juist de aandacht te richten op het regelmatig doen van mobiliteitsoefeningen.

De flexibiliteit van het lichaam wordt bepaald door de spieren en de mobiliteit bepaalt de bewegingscapaciteit van de gewrichten, waarbij alle bewegingsrichtingen die er maar bestaan aan bod komen. In de Virtuagym app vind je nu een training gefocust op het onderhouden en het verbeteren van de flexibiliteit en mobiliteit 

> Extra online workouts

Wist je dat naast onze eigen trainingen en tips er nog veel meer sportscholen in Nederland zijn die online hun workouts gratis aanbieden. Neem hiervoor een kijkje op: www.fitblijvendoenwesamen.nl

 

 

 

 

 

Deel dit bericht