0592-356 000

Voordelen van sporten op latere leeftijd!

Sporten op latere leeftijd. Waarom zou je dat doen? Zitten er echt zoveel voordelen aan om dit op je oude dag nog te gaan doen? Het is bekend dat het lichaam op latere leeftijd weer met het afbouwproces begint. Eigenlijk start dit proces al veel eerder, namelijk vanaf het 25e levensjaar. Naarmate je ouder wordt, versnelt dit proces en komen de bijkomstigheden hiervan vaak pas op latere leeftijd om de hoek kijken. Het begint op te vallen dat de dagelijkse bezigheden meer moeite gaan kosten. Na een stukje fietsen of een trap oplopen merk je dat de ademhaling intenser wordt en je hartslag versnelt. Ook het tillen van tassen vol boodschappen lijkt steeds zwaarder te worden.

Dit zijn voorbeelden van het degeneratieproces van de spieren. Om de kracht en conditie te behouden, is het belangrijk dat je deze blijft uitdagen. Hier is de sportschool de ideale plek voor. Wanneer je je conditie en spieren blijft trainen, kun je dit proces vertragen of zelfs uitstellen. Sporten heeft ook veel voordelen die we in eerste instantie niet zien of merken. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van de bloeddruk en cholesterol (LDL), maar ook aan het behoud van de balans en sterke botten. Al deze voordelen zijn natuurlijk al goede redenen om te blijven sporten, maar ook de gezelligheid die we hier bij De Bonte Wever bieden, is een goede motivatie om jezelf naar de sportschool te blijven sturen.

Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is om jezelf uit te blijven dagen op het gebied van kracht, conditie, balans of mobiliteit? Met een van onze instructeurs kun je samen kijken wat bij jou past en kan er een schema worden opgesteld. Vraag hiernaar bij een van de instructeurs of plan samen een afspraak in de agenda. Sport je liever in groepsverband, dan kun je altijd advies vragen over welke lessen geschikt zijn voor jou.

Deel dit bericht