0592-356 000

De Bonte Wever voor de vijfde keer op rij in de Misset Top 100 Grootste Horecabedrijven & Merken van Nederland!

Gisteravond is in De Efteling de Top 100 Grootste Bedrijven & Merken 2017 bekend gemaakt. Een ranglijst die voornamelijk gedomineerd wordt door grootschalige hotel- en horecaketens. Slechts enkele zelfstandige bedrijven mogen zich trotse houder noemen van een positie op deze prestigieuze lijst. De Bonte Wever in Assen is daar één van en dit jaar te vinden op plaats 74 en daarmee het hoogste genoteerde Drentse bedrijf in de lijst van grootste horecabedrijven van Nederland.

Directeur Christa de Ruiter is dan ook zeer verheugd. “Een positie in de Top 100 is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Iedere dag werken 250 medewerkers, partners en leveranciers hard om De Bonte Wever tot een succes te maken. Gasten bezoeken ons complex in grote getale en waarderen de inspanningen en gastvrijheid. Zonder dat bereik je nooit een positie in een dergelijke ranglijst en kunnen we deze al voor de vijfde keer op rij continueren. Daar zijn we iedereen dan ook zeer dankbaar voor.”

De Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven & Merken wordt ieder jaar uitgereikt. De ondernemingen in De Top 100 Grootste Bedrijven & Merken vertegenwoordigen gezamenlijk 40% van de omzet in de Nederlandse horeca. Mede daarom wordt er altijd met veel belangstelling naar de lijst uitgekeken. Het is de jaarlijkse graadmeter die toont waar top-ondernemingen ten opzichte van elkaar staan. 

Rapport

‘2016 werd gekenmerkt door continuïteit. De hotelbezettingen waren prima te noemen en het aantal evenementen is verder uitgebreid. De waardering van onze gasten is aanzienlijk gestegen; voor De Bonte Wever het absolute hoogtepunt.’ 2016 stond daarnaast voor een groot deel in het teken van voorbereidingen van nieuwbouw en een forse uitbreiding van het complex in Assen. Inmiddels is deze bouw gestart. De Bonte Wever wordt uitgebreid met een complex dat tachtig hotelkamers telt, een tweetal restaurants, een congrescentrum, vergaderzalen, een nieuwe entree en lobby, een grand café en een recreatieruimte. Ook wordt het bekende uitgaans- en evenementencentrum uitgebreid. Voor de uitbreiding van De Bonte Wever, kosten zo’n €11,5 miljoen, is de ijsbaan gesloopt. Met de TT in juni moeten de eerste hotelgasten worden ontvangen.

http://www.missethoreca.nl/horeca/artikel/2017/5/ranglijst-horeca-top-100-2017-de-grootste-horecabedrijven-van-nederland-101270301