0592-356 000

New Blues Festival Assen krijgt een vervolg.

Assen, 11 oktober 2016

New Blues Festival Assen krijgt een vervolg

Meer dan 1200 liefhebbers van de blues genoten afgelopen zaterdag 8 oktober van het allereerste New Blues Festival Assen in De Bonte Wever. Een groot succes gezien de vele positieve reacties van bezoekers die na het festival te horen waren.

In de Caféstraat met zijn verschillende kroegen, terrassen en intieme sfeer betraden onder andere Jura, Leif de Leeuw, My Blue Van en Easterfield het podium.

In de grote evenementenzaal van De Bonte Wever, de Plaza, bevond zich het hoofdpodium. Bekende namen als Sven Hammond en Popa Chubby, met zijn bijna iconische status volgens Bluesmagazine, waren hier de grote publiekstrekkers. Maar vergeet ook 24Pesos en Memo Gonzales & The Ozdemirs niet. Diverse kramen en stands met leuke blues gerelateerde producten maakten het festival compleet. De sfeer in De Bonte Wever was er ééntje van weleer. Vele liefhebbers met een gezamenlijke passie voor de blues genoten een avond lang van (internationale) topartiesten.

Het New Blues Festival is een gezamenlijk initiatief van de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever.  Het festival en de wijze van samenwerking zijn een dusdanig succes dat gelijk na afloop is besloten een vervolg te geven aan het New Blues Festival Assen. Op zaterdag 7 oktober 2017 staat de tweede editie gepland. Een datum om alvast in de agenda te noteren. Binnenkort start de organisatie met het samenstellen van de line-up, welke in een later stadium bekend wordt gemaakt. Een nieuwe traditie in Assen is geboren!