0592-356 000

De Bonte Wever Assen breidt fors uit!

De toevoeging van 80 nieuwe hotelkamers, twee restaurants, een lobby, Grand Café, recreatieruimte, een nieuwe entree, een multifunctionele congres- en evenementenlocatie en meerdere (vergader)zalen maken De Bonte Wever in de toekomst een nog grotere landelijke speler op het gebied van hotellerie, evenementen en (zakelijke) bijeenkomsten.

In maart jl. werd de 400-meter ijsbaan van De Bonte Wever in Assen gesloten. Inmiddels zijn de plannen op deze vrijgekomen locatie binnen De Bonte Wever bekend. De Bonte Wever in Assen breidt fors uit.

De Bonte Wever:
De Bonte Wever in Assen is landelijk gezien een grote speler op het gebied van hotellerie, horeca en evenementen. Het hotel geniet grote (internationale) bekendheid en kent een hoge bezettingsgraad. Daarnaast is ze gastheer van toonaangevende evenementen als een Dutch Open Darts, een Dutch Open Dance, WK’s, grootschalige concerten en symposia. Het bedrijf had vorig jaar een notering in de Top 100 grootste horecabedrijven in Nederland en wel op de 65ste plek. Naast dit alles heeft De Bonte Wever een belangrijke regionale functie, onder andere door het aanwezige zwem- en saunaparadijs, de sportvoorzieningen, de bowling, restaurants en het uitgaans- en evenementencentrum.
De Bonte Wever wenst nog verder door te groeien en zich ook in de toekomst nog meer te profileren als een multifunctionele locatie waarin de mogelijkheden eindeloos zijn voor zowel de recreatieve als de zakelijke gast.

Hotel en restaurants:
Het viersterrenhotel zal worden uitgebreid met 78 kamers en heeft in de toekomst 261 kamers met een capaciteit van 620 bedden. De lobby van het hotel wordt fors uitgebreid, alsmede de parkeervoorzieningen voor de hotelgasten. Daarnaast wordt er een restaurant gerealiseerd met een capaciteit voor 900 gasten. Het restaurant is zowel bestemd voor de hotelgasten, als voor passanten en krijgt een nieuw concept met bijvoorbeeld show-cooking. Naast het restaurant wordt aan de zijde van de Europaweg een nieuw a la carte restaurant gerealiseerd. Beide restaurants worden voorzien van buitenterrassen.

Recreatieve ruimte:
Naast nieuwe restaurants, worden extra faciliteiten voor hotelgasten toegevoegd. Een nieuwe recreatieve ruimte met buitenterras, biedt straks vermaak, sport en spel aan jong en oud.

Uitgaanscentrum:
Ook het uitgaanscentrum van De Bonte Wever wordt vergroot. Middels de bouw van een nieuw Grand Café, direct grenzend aan de huidige Caféstraat wordt onder andere een geheel nieuwe, sfeervolle locatie gecreëerd voor besloten feesten, partijen en (zakelijke) borrels.

Evenementencentrum:
Het evenementencentrum krijgt een grote boost. Door de realisatie van een nieuwe multifunctionele locatie van 900m2 heeft De Bonte Wever straks twee grote zalen beschikbaar voor beurzen, concerten, festivals, sportieve evenementen en meer. De zalen zijn onderling gekoppeld door het uitgaanscentrum, waardoor deze nog meer bij evenementen betrokken kan worden. De nieuwe evenementenlocatie biedt straks plaats aan meer dan 5000 gasten indoor en vergroot de mogelijkheden tot organisatie van evenementen enorm.

Congres- en vergadercentrum Drenthe:
Door de realisatie van een nieuw congrescentrum boort De Bonte Wever een markt aan die zij tot nu toe nog niet actief heeft benaderd. De nieuw te realiseren multifunctionele congreszaal biedt straks alle gemakken die een zakelijke gast zoekt. Van luxe stoelen in een verhoogde theateropstelling, licht- en geluidsystemen tot aan alle gewenste catering op maat. Naast de congreszaal worden de bestaande vergaderruimtes nog eens uitgebreid met vier nieuwe zalen. In totaal biedt het complex daarmee straks 12 zalen in alle gewenste formaten en opstellingen. De Bonte Wever wordt daarmee een grote locatie op het gebied van congressen, symposia, vergaderingen, trainingen en meer. De Bonte Wever is reeds een vierhamer vergaderlocatie en maakt in de toekomst de stap naar een vierhamer congreslocatie. Voor de nieuwe zakelijke voorzieningen wordt een nieuwe, separate entree gebouwd.

Tot slot:
De bereikbaarheid van het complex wordt verbeterd door de toevoeging van een nieuw, groot parkeerterrein. Dit terrein kan en zal tevens straks dienst doen als outdoor evenementenlocatie. De investering die de gehele uitbreiding met zich meebrengt bedraagt 11 miljoen euro. De architect is PR8 uit Almelo die eerder ook het hotel van De Bonte Wever heeft ontworpen. De verwachting is dat in het najaar van 2017 de uitbreiding afgerond zal zijn. Na de uitbreiding biedt De Bonte Wever werkgelegenheid aan meer dan 300 personen en verwacht het complex het aantal bezoekers van 1 miljoen te overschrijden.

Kijk voor actuele berichtgeving op www.facebook.com/debontewever