0592-356 000
19 april 2025

Tribute To The Cats Band

Terug naar events

In 2002 werd in Volendam een muzikaal eerbetoon gebracht aan The Cats, de grondleggers van de ‘palingsound’ in de jaren ’60. Wat begon als een eenmalig optreden, groeide uit tot een blijvend fenomeen dankzij de Tribute To The Cats Band, die de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven inblies.

Sindsdien zijn we 20 jaar en meer dan 700 concerten verder. Klassiekers zoals ‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en de wereldhit ‘One way wind’ zorgen wekelijks voor een feest der herkenning. De bezoekers van de concerten van de Tribute To The Cats Band zijn vaak mensen die ook destijds The Cats live hebben gezien. Maar ook steeds meer jongeren sluiten zich aan bij de groeiende schare fans, aangetrokken door de gezelligheid en het plezier van een avond Catsmuziek.

De meeste bandleden hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de Volendamse muziekscene, met ervaring in bands zoals Next One, The Business, Left-site, Dutch, Dos-Chicos, en Fiësta. Thoom Veerman, Nico Tol, Harmen Veerman, Marcel Veerman, Michel de Haan, en Jan Veerman vormen de kern van de band. De nieuwe toevoegingen, Cees Veerman en Larry Koning, zijn jonge talenten die de tijd van The Cats nooit hebben meegemaakt, maar des te meer waarderen wat hun dorpsgenoten hebben bereikt.

De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Catssound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze ondersteund door soundengineer en manager Jan Schilder, die destijds bij The Cats ook al verantwoordelijk was voor het zaalgeluid. Bij hem is ook ‘Vaya con dios’, ‘Scarlet ribbons’, ‘Marian’, ‘Lea’ en ‘Jukebox’ weer in vertrouwde handen.

Misschien nog wel het meest trots op het succes en de populariteit van de Tribute To The Cats Band zijn de oorspronkelijke bandleden van The Cats zelf. Dit heeft al geleid tot enkele gastoptredens, waarbij zowel op het podium als in de zaal vele emoties loskwamen. Hoogtepunten waren het 15-jarig bestaan (maart 2017) in een uitverkocht AFAS-Live theater, en in juni 2022 het 20-jarig bestaan op het Europaplein in Volendam.

Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma met vrijwel alle Cats-hits. Het belooft een feest van herkenning te worden, vol gezelligheid en plezier!

Geef in elk geval even aan dat je ‘geïnteresseerd’ bent of ‘gaat’ in het event op Facebook (KLIK HIER), dan weet je zeker dat je altijd als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws!


Zaalopstelling:
De zaal is ingericht met staanplaatsen en zitplaatsen (niet te reserveren)

Lees HIER de algemene voorwaarden.


Vooraf lekker eten?

Extra genieten van deze avond? Reserveer een tafeltje bij één van onze restaurants en maak je avond uit compleet! Een tafel reserveren is zo geregeld door even te bellen met onze afdeling reserveringen op 0592 303777.

Restaurant FLINCK! is een overweldigende plek waar je je welkom voelt en terecht kunt voor een uitgebreid diner. Wat ons betreft een perfecte aftrap van een mooie concertavond. Wie het restaurant binnenstapt wordt warm onthaald in een sfeervolle setting. Er is een flinke keuze in warme en koude gerechten waarvan een deel ter plekke in het zicht van de gasten wordt bereid en kwaliteit is hierin geen keuze, maar de standaard. Klik HIER voor meer informatie over Flinck.

Liever à la carte dineren? Dapper is dankzij het stoere karakter van de inrichting, het interieur en de eigentijdse kaart DÉ plek waar je terecht kan voor een goede kop koffie, een hedendaagse lunch, een borrel met een bite of een gevarieerd diner vol eerlijke gerechten. Op onze kaart vind je dappere menu’s met uitdagende, eigentijdse vlees-, vis,- en vegetarische gerechten passend bij het seizoen en met zorg bereid. Maak je avond compleet en reserveer een tafeltje door te bellen met 0592 303777. Klik HIER voor meer informatie over Dapper.


Bestel Tickets
Deel dit bericht
Aanvang
Datum:zaterdag 19 april 2025
Aanvang:20.30 uur
Zaal open:19.45 uur
Minimum leeftijd:18 jaar
Ticket prijzen
Normaal:€ 23,50
* Toegang tot dit evenement is niet inbegrepen in (hotel) all-inclusive arrangementen, evenals consumpties tijdens het evenement.
Ticketprijs is incl. € 1,50 servicekosten.
Bestel Tickets