0592-356 000

Aquasporten

Ervaar de leukste en gezelligste aquasporten bij De Bonte Wever

Op elke doordeweekse dag kun je deelnemen aan één van onze aquasporten, gegeven door professionals voor de beste resultaten.

  • Bekijk het sportrooster van 13 mei t/m 19 juli 2024 HIER

Zondag 23 juni 2024
Baanzwemmen is mogelijk in het wedstrijdbad en buitenbad van 07.30 – 09.30 uur. In de avond is er geen baanzwemmen. Het doelgroepenbad is niet beschikbaar.

Maandag 24 t/m zondag 30 juni 2024 (onderhoud doelgroepenbad)
Er is geen baanzwemmen, ouder- en kindlessen en aquasporten in het doelgroepenbad.

Woensdag 26 juni 2024 (onderhoud wedstrijdbad
Er is geen baanzwemmen en aquasporten in het wedstrijdbad tot 13.00 uur.

Zondag 14 juli 2024 (afzwemfeest ouder- en kindlessen)
Er is geen baanzwemmen van 07.30 – 09.30 uur.


Klik hieronder voor meer informatie over de aquasport naar jouw keuze.

Voor al onze aquasporten gelden maximum aantallen. Wil je deelnemen aan een van de aquasporten dan dien je dit vooraf online te reserveren via de onderstaande button.

Reserveer je les

Tarieven
Los entree € 10,25

 


Aqua Bootcamp

Voor iedereen die een stap wil maken naar een actieve, gezondere leefstijl is Aqua Bootcamp een aanrader. Tijdens de les motiveert de instructeur je om tot het uiterste te gaan. Je werkt alleen of in tweetallen aan je conditie, lenigheid en kracht. Deze intensieve workout zorgt ervoor dat je alle grote spiergroepen aanpakt, waardoor je na elke les sterker en fitter wordt.

Aqua Drums Vibes

SAF Aqua Drums Vibes is een uniek concept en een populaire trend wereldwijd. Met speciaal ontworpen drumsticks voor in het water sport je op muzikale wijze. Het gebruik van de drumsticks vergroot de weerstand in het water en in combinatie met hedendaagse muziek vormt dit een superleuke, unieke maar vooral intensieve workout. Dit maakt Aqua Drums Vibes niet alleen effectief, maar ook ontzettend leuk om te doen.

Aqua Fit

Tijdens de Aqua Fit-lessen besteed je aandacht aan alle spiergroepen met een focus op het fit houden van je lichaam. Door effectief gebruik te maken van het water voelen de oefeningen lichter aan dan wanneer je deze buiten het water zou doen. De lessen variëren met oefeningen met of zonder bodem onder de voeten, zodat je telkens weer een nieuwe uitdaging hebt.

Aqua Gym

De lessen tijdens Aqua Gym zijn geschikt voor iedereen die fit wil worden of fit wil blijven. Door oefeningen in het water werk je aan de verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit en coördinatie. De oefeningen zijn ontworpen om de functies van het lichaam te verbeteren of zoveel mogelijk te behouden. In de lessen ligt de intensiteit en het trainingstempo iets hoger dan tijdens Aqua Therapie, zodat je steeds wordt uitgedaagd om je grenzen te verleggen.

Aqua Herstel

Kamp je momenteel met een blessure of ben je bijvoorbeeld aan het revalideren na een operatie? Speciaal opgeleide instructeurs geven een les waarbij het doel is de pijnklachten te verminderen en lichaamsbeweging te stimuleren. In een rustig tempo worden alle spiergroepen behandeld. Voor mensen met orthopedische of neurologische klachten is de les Aqua Herstel ook uitermate geschikt. Veel gasten gaan na verbetering door met trainen bij onze Aqua-Therapie of Aqua-Gym lessen. Deze aquasport wordt gegeven in het doelgroepenbad met een watertemperatuur van 33 ℃ en een waterdiepte van 130 cm. Daarbij is er een speciale trap aanwezig waarmee je makkelijk het water in kunt.

Aqua PiYoChi

PiYoChi is een dynamische lesvorm voor Body & Mind en wordt in het warme water gegeven met een waterdiepte van 130 cm. Tijdens deze les worden Aqua Robic oefeningen gecombineerd met de technieken en poses uit Pilates, Yoga en AiChi. De les geeft mentale balans door rust, concentratie en ademhaling, en vergroot onder andere je uithoudingsvermogen en spierkracht. Daarnaast versterkt het je core-stabiliteit en bevordert het je flexibiliteit (lenigheid) en evenwicht. De lessen zijn zowel geschikt voor de beginner als de meer gevorderde sporter (vanaf 16 jaar). Met name voor diegene die actief en evenwichtig aan aquasport wil doen.

Aqua Power

Op zoek naar een uitdaging, maar het liefst wel in warm water? Dan is Aqua Power een uitstekende keuze. Op hoog tempo met up-tempo muziek worden alle grote spiergroepen aangepakt. De les bestaat uit een warming up, gevolgd door conditie- en krachtverbetering, en afgesloten met een cooling-down. De les is geschikt voor iedereen en je zult met een goed gevoel weer uit het water komen. Aqua Power biedt een intensieve training die je hele lichaam versterkt en je conditie verbetert.

Aqua Therapy

Juist wanneer je minder goed kunt bewegen biedt bewegen in het water een uitkomst. Aquatherapy is gericht op mensen met bijvoorbeeld reuma, artrose, hartklachten, Parkinson, fibromyalgie, kanker, COPD, rugklachten, diabetes of osteoporose en cva’s. Het oefenen in water kan het herstel na een operatie aan bijvoorbeeld heup of knie versnellen, werkt pijnverminderend en ontspannend. Aqua Therapy biedt een veilige en effectieve manier om te werken aan je gezondheid, zelfs als je kampt met ernstige aandoeningen.

Aqua HIIT

Ben jij in voor een uitdaging en werk je graag met een hoge intensiteit aan je conditie? Dan is de Aqua HIIT training iets voor jou! HIIT, oftewel High Intensity Interval Training, is een vorm van cardio op basis van interval. Een interval kan van enkele seconden tot een paar minuten duren, waarbij de intensiteit zeer hoog ligt. Het is dan ook een vereiste om te beschikken over een goede zwemvaardigheid. Dit aangezien de lessen worden gegeven in half diep tot diep water. Je zult tijdens de les volop actief bezig zijn wat een goede bijdrage levert aan je conditie en vetverbranding. Aqua HIIT is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een intensieve en effectieve workout in het water.

Aqua Robic

Bij Aqua Robic is het motto fit worden maar vooral fit blijven. Door middel van je eigen lichaam in combinatie met materialen train je tijdens de les verschillende spiergroepen. Onze lesgevers maken hierbij gebruik van de juiste muziek waardoor je naast het trainen veel plezier zal beleven aan de les. Aqua Robic biedt een volledige lichaamstraining die je helpt om je spierkracht, uithoudingsvermogen en algehele fitheid te verbeteren.

Kom gezellig langs en ervaar het!


Voor al onze aquasporten gelden maximum aantallen. Wil je deelnemen aan een van de aquasporten, reserveer dan vooraf online via de onderstaande button.

Reserveer je les