0592-356 000

Aquasporten

Op zoek naar een leuke, sportieve en energieke aqua-sportles? Dan ben je bij De Bonte Wever aan het juiste adres. Op elke doordeweekse dag is de mogelijkheid om deel te nemen aan één van deze activiteiten. Al onze activiteiten worden geleid door een professional, waardoor je de beste resultaten zult halen.

  • Bekijk het sportrooster van 26 februari t/m 26 april 2024 HIER

Klik hieronder voor meer informatie over de aquasport naar jouw keuze.

Voor al onze aquasport lessen gelden maximum aantallen. Wil je deelnemen aan een aquasport dan dien je dit vooraf online te reserveren via de onderstaande button.

Reserveer je les

Tarieven
Los entree € 10,25

 


Aqua Bootcamp

Voor iedereen die een stap wil maken naar een actieve, gezondere leefstijl is Aqua Bootcamp een aanrader. Tijdens de les word je door de instructeur gemotiveerd om tot het uiterste te gaan. Je gaat alleen of in tweetallen aan de slag. In de les wordt veel aandacht besteed aan lenigheid, conditie en kracht.

Aqua Drums Vibes

SAF Aqua Drums Vibes is een uniek concept en een populaire trend wereldwijd. Met speciaal ontworpen drumsticks voor in het water wordt er op muzikale wijze gesport. Juist door het gebruik van de drumsticks wordt de weerstand in het water vergroot en i.c.m. hedendaagse muziek vormt dit een superleuke, unieke maar vooral intensieve workout.

Aqua Fit

Tijdens de Aqua Fit lessen besteed je aandacht aan alle spiergroepen met een focus op het fit houden van je lichaam. Er wordt effectief gebruikgemaakt van het water waardoor de oefeningen lichter aanvoelen dan wanneer dit buiten het water gedaan zal worden. De lessen worden gevarieerd met oefeningen met of zonder bodem onder de voeten.

Aqua Gym

De lessen tijdens Aqua Gym zijn geschikt voor iedereen die fit wil worden of fit wil blijven. Door oefeningen in het water werk je aan de verbetering van uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit en coördinatie om de functies van het lichaam te verbeteren of zoveel mogelijk te behouden. In de lessen ligt de intensiteit en het trainingstempo iets hoger dan tijdens de Aqua therapie.

Aqua Herstel

Kamp je momenteel met een blessure of ben je bijvoorbeeld aan het revalideren na een operatie? Speciaal opgeleide instructeurs geven een les waarbij het doel is de pijnklachten te verminderen en lichaamsbeweging te stimuleren. In een rustig tempo worden alle spiergroepen behandeld. Voor mensen met orthopedische of neurologische klachten is de les Aqua Herstel ook uitermate geschikt.

Veel gasten gaan na verbetering door met trainen bij onze Aqua-Therapie of Aqua-Gym lessen.

Standaard wordt deze les gegeven in het doelgroepenbad met een watertemperatuur van 33 ℃,
en een waterdiepte van 130 cm. Er is een speciale trap waarmee je makkelijk het water in kunt.

Aqua PiYoChi

PiYoChi is een dynamische lesvorm voor Body & Mind en wordt in het warme water gegeven met een waterdiepte van 130 cm. Tijdens deze les worden Aqua Robic oefeningen gecombineerd met de technieken en poses uit Pilatus, Yoga en AiChi.

Waarom PiYoChi?
• Geeft mentale balans als; rust, concentratie en ademhaling
• Vergoot het uithoudingsvermogen en spierkracht
• Versterkt core-stabiliteit
• Bevorderd de flexibiliteit (lenigheid) en evenwicht

Voor wie is PiYoChi?
De lessen zijn zowel geschikt voor de beginner als de meer gevorderde sporter (vanaf 16 jaar). Met name voor diegene die actief en evenwichtig aan aquasport wil doen.

Aqua Power

Op zoek naar een uitdaging, maar het liefst wel in warm water? Dan is Aqua Power een uitstekende keus. Op hoog tempo met up-tempo muziek worden alle grote spiergroepen aangepakt. De les bestaat uit een warming up, gevolgde door conditie- en krachtverbetering en afgesloten met een cooling-down. De les is geschikt voor iedereen en je zult met een goed gevoel weer uit het water komen.

Aqua Therapy

Juist wanneer je minder goed kunt bewegen biedt bewegen in het water een uitkomst. Aquatherapy is gericht op mensen met bijvoorbeeld; reuma, artrose, hartklachten, Parkinson, fibromyalgie, kanker, COPD, rugklachten, diabetes of osteoporose en cva’s. Het oefenen in water kan het herstel na een operatie aan bv. heup of knie versnellen, werkt pijn verminderend en ontspannend.

Aqua HIIT

Ben jij wel in voor een uitdaging en werk je graag met een hoge intensiteit aan je conditie? Dan is de Aqua HIIT training iets voor jou! HIIT oftewel, High Intensity Interval Training, is een vorm van cardio op basis van interval. Een interval kan van enkele seconden tot een paar minuten duren, waarbij de intensiteit zeer hoog ligt. Het is dan ook een vereiste om te beschikken over een goede zwemvaardigheid. Dit aangezien de lessen worden gegeven in half diep tot diep water. Je zult tijdens de les volop actief bezig zijn wat een goede bijdrage levert aan je conditie en vetverbranding.

Aqua Dance

De Aqua Dance lessen staan in het teken van plezier, losse heupen en het fit houden van het gehele lichaam. Op gevarieerde muziek van Rock & Roll tot Latin en van Dance tot Country dansen we door het water. Hierbij maken we optimaal gebruik van de weerstand van het water.

Aqua Robic

Bij Aqua Robic is het motto fit worden maar vooral fit blijven. Door middel van je eigen lichaam in combinatie met materialen train je tijdens de les verschillende spiergroepen. Onze lesgevers maken hierbij gebruiken van de juiste muziek waardoor je naast het trainen veel plezier zal beleven aan de les.

Kom gezellig langs en ervaar het!