0592-356 000
28 september 2019

New Blues Festival Assen

Terug naar events

Ryan McGarvey (USA) + Aynsley Lister (UK) + Black Bottle Riot (NL) + Dave Chavez Band (NL) + Dave Warmerdam Band (NL)

Op zaterdag 28 september vindt opnieuw het New Blues Festival plaats. Het festival wordt voor de vierde keer georganiseerd en heeft inmiddels een mooie status verworven onder de liefhebbers van kwaliteitsmuziek. De line-up is rond en met Ryan McGarvey, Aynsley Lister, Black Bottle Riot, Dave Chavez Band en Dave Warmerdam Band staat er weer een mooi gevarieerd programma!

Het New Blues Festival Assen is een gezellig evenement waarmee we jaarlijks op zoek gaan naar een mooie selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Een plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. De line-up geeft dan ook volop ruimte om nieuwe muziek te proeven, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien.

Geef in elk geval even aan dat je ‘geïnteresseerd’ bent of ‘gaat’ in het event op Facebook (KLIK HIER), dan weet je zeker dat je altijd als eerste op de hoogte bent van het laatste New Blues nieuws!

New Blues Festival Assen is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever en powered by D.I.A. Licht, geluid en beeld


Ryan McGarvey (USA)
Soms staan artiesten zo hoog op je ‘wishlist’ wanneer je een programmering probeert samen te stellen, dat zodra je het mailtje met de bevestiging binnenkrijgt waarin staat dat het gelukt is, je eerst minstens een uur in totale extase naar je beeldscherm blijft staren. Gitaarvirtuoos Ryan McGarvey is zo’n artiest en we zijn dan ook blij dat hij naar Assen komt!

Het was niemand minder dan Eric Clapton die McGarvey in 2010 uit 4000+ artiesten selecteerde om te komen spelen op zijn Crossroads Guitar Festival in Chicago! Artiesten als Joe Bonamassa, Ian Moore en Chris Duarte mag hij als fans beschouwen en dat heeft hij te danken aan zijn sterke liedjes, niet te stoppen werkethiek en ongekende liefde voor met blues doordrenkte hardrock dat bijna zichtbaar door zijn bloed vloeit. Zijn opruiende, maar toch zeer dynamische gitaarspel laat publiek over de hele wereld verwonderd achter en dat is precies de reden waarom hij al vele internationale prijzen heeft gewonnen. McGarvery timmert inmiddels al geruime tijd aan de weg, maar gevoelsmatig is het allemaal nog maar net begonnen; Let op onze woorden: Dit wordt een hele grote!

Aynsley Lister (UK)
Aynsley Lister is een ongelooflijke gitarist, gevoed met het soort hart en ziel dat ontbreekt in zoveel moderne muziek. In 2007 was Aynsley de enige Britse muzikant die werd genoemd in de Classic Rock “Top 10 Contemporary Blues Artists”, naast John Mayer, Derek Trucks en Joe Bonamassa. Sindsdien gaat het hard met Lister gelet op zijn indrukwekkende lijstje awards waaronder titels als Guitarist of the year, Songwriter of the year en Best blues song of the year (allen verkregen bij de British Blues Awards). Zijn live album ‘Tower Sessions’ won de titel Best Live Album in het jaar dat hij uitkwam, en dat is niet voor niets gelet op de vele lovende kritieken over zijn vele spraakmakende optredens. Aynsley Lister is een toonaangevende muzikant met een belangrijke rol in de heropleving van de op Britse bleus geïnspireerde muziek en zijn opwachting op het New Blues Festival zorgt dan ook voor hooggespannen verwachtingen!

Black Bottle Riot (NL)
Tien jaar bestaat de Nijmeegse rockband Black Bottle Riot. Dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie maken van BBR een stomende rockmachine die live een belevenis is dankzij het ongekende enthousiasme en de chemie tussen de bandleden. In Nederland stond Black Bottle Riot op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole. Poppodia, festivals en blues-kroegen, Black Bottle Riot deed het allemaal. Ook speelde de band supports voor o.a. ZZ Top, Blackberry Smoke, Rival Sons en Black Stone Cherry. Live shows worden omschreven als energiek, bezield, strak en ongepolijst. In februari is het vierde album “Fire” uitgekomen. Black Bottle Riot klinkt op deze plaat als herboren en doet denken aan artiesten zoals: The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty. Luister zelf en laat je overtuigen!

Dave Chavez Band (NL)
Dave Chavez is een urban rhythm & blues muzikant die rechtstreeks vanuit het hart de blues speelt met pure, rauwe en soulvolle rhythm & blues als resultaat. De Dave Chavez Band was finalist van ‘The Blues Challenge’ in 2013, genomineerd voor de ‘Best Blues Award’ in 2015 en voor de ‘Best Blues Vocals Award’ in 2016. Twee zeer goed ontvangen albums heeft de band op haar naam staan: ‘Sharp like a knife’ en ‘Loving Battleground’ welke hem naar internationale podia bracht in Engeland, België, Frankrijk en Suriname. In maart dit jaar bracht Chavez ‘Rough & Uncut uit, een liveregistratie waarvan de titel precies zegt wat de Dave Chavez Band is en moet zijn; ruw en ongepolijst.

Dave Warmerdam Band (NL)
De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn! Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.


Vooraf lekker eten?

Extra genieten van deze avond? Reserveer een tafeltje bij één van onze restaurants en maak je avond uit compleet! Een tafel reserveren is zo geregeld door even te bellen met 0592 356000.

Restaurant FLINCK! is een overweldigende plek waar je je welkom voelt en terecht kunt voor een uitgebreid diner. Wat ons betreft een perfecte aftrap van een mooie festivalavond. Wie het restaurant binnenstapt wordt warm onthaald in een sfeervolle setting. Er is een flinke keuze in warme en koude gerechten waarvan een deel ter plekke in het zicht van de gasten wordt bereid en kwaliteit is hierin geen keuze, maar de standaard. Klik HIER voor meer informatie over Flinck.

Liever à la carte dineren? Dapper is dankzij het stoere karakter van de inrichting, het interieur en de eigentijdse kaart DÉ plek waar je terecht kan voor een goede kop koffie, een hedendaagse lunch, een borrel met een bite of een gevarieerd diner vol eerlijke gerechten. Op onze kaart vind je dappere menu’s met uitdagende, eigentijdse vlees-, vis,- en vegetarische gerechten passend bij het seizoen, met zorg bereid en een drie-gangen menu kost slechts € 27,50! Klik HIER voor meer informatie over Dapper.


Zaalopstelling:

Diverse staan- en zitplaatsen (niet te reserveren)


Het New Blues Festival wordt mede mogelijk gemaakt door :

 

Bestel Tickets
Deel dit bericht
Aanvang
Datum:zaterdag 28 september 2019
Aanvang:19.30 uur
Zaal open:19.00 uur
Ticket prijzen
Early bird:€ 16,00 (= uitverkocht)
Normaal:€ 23,50
Avondkassa:€ 28,50
Super Early Bird:€ 11,00 (= uitverkocht)
Hotelgasten:€ 11,00*
* Toegang tot dit evenement is niet inbegrepen in (hotel) all-inclusive arrangementen, evenals consumpties tijdens het evenement. Tickets met het speciale tarief voor hotelgasten zijn alleen telefonisch te reserveren via 0592 303777.
Alle tarieven zijn incl. € 1,00 servicekosten
Bestel Tickets