0592-356 000
8 september 2018

New Blues Festival Assen

Terug naar events

Line-up: Sean Webster Band (UK) + Thorbjørn Risager & The Black Tornado (DK) + Erwin Java & Kat Riggins + Living Room Heroes + “44 Blues Riot” ft. Big Pete & Roelof Meijeringh

Met een derde editie kunnen we wat ons betreft inmiddels wel zeggen dat het New Blues Festival Assen een traditie is. Eentje waarbij we jaarlijks het verhaal van de blues vertellen met behulp van een mooie selectie artiesten uit binnen- en buitenland. Het New Blues Festival is de plek waar bluesliefhebbers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en waar je je hart op kan halen als het gaat om het (verder) ontdekken van de Blues. De line-up geeft dan ook volop ruimte om nieuwe muziek te proeven, aangevuld met acts die al wat langer meedraaien. 

New Blues Festival Assen is een samenwerking tussen de Bluesstichting Assen en De Bonte Wever.


Sean Webster Band
Fantastische krachtige, doorleefde en herkenbare stem, een soepel musicerende bluesrock machine en verdacht vaak het woord ‘passie’ is wat je leest als je op zoek gaat naar wat men zegt en schrijft over de Sean Webster Band. Webster werd als 14 jarige jongen al gegrepen door gitaarmuziek en sindsdien is muziek zijn belangrijkste focus in het leven. En dat is te horen, niet alleen op plaat, maar zeker ook het moment dat hij met zijn band de bühne opstapt waar hij steevast zijn dampende bluesrock afwisselt met prachtige ballades. Websters reputatie in de Britse blues en bluesrock scene is groots en ook in Nederland kun je wat ons betreft echt niet meer om hem heen!

www.seanwebsterband.com

Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Als je het al over een band hebt die je in de gaten moet houden dan is het zeker Thorbjørn Risager & The Black Tornado wel. Risager en zijn 7 (!!!)-koppige band is er eentje in de categorie al 15 jaar bezig, maar nog steeds niet ingeboet aan toewijding en doorzettingsvermogen. Optreden na optreden worden zieltjes gewonnen mede dankzij de ‘larger-than-life’ stem (een soort kruising tussen Ray Charles, Bob Seger en Joe Cocker) van Risager. Tweemaal wonnen ze een Deense Music Award, tweemaal waren ze genomineerd voor een Britse Blues Award. Honderden shows hebben ze reeds gespeeld waaronder North Sea Jazz en wij zijn blij een plekje in de tourlijst te hebben gekregen!

https://risager.info/

Erwin Java & Kat Riggins
Wie de naam Erwin Java hoort denkt ogenblikkelijk aan Cuby and the Blizzards of het door Java opgerichte King of the World. Ondanks de furore die KOTW maakt heeft hij onlangs besloten om die band te verlaten en zo de weg vrij te maken voor nieuwe projecten. Tijdens de theatervoorstelling ‘Johan Derksen Keeps the Blues Alive’ deelt Erwin het podium met de prachtige Kat Riggins en die combinatie komt nu ook naar het New Blues Festival waar nummers voorbij komen van Java’s eerste soloalbum ‘Keepin’ It Real’, welke vol staat met blues klassiekers die belangrijk voor hem zijn. Riggins  is een powerzangeres die past in het hokje eens gezien, nooit meer willen vergeten en daarmee staat een uitstekende combinatie rasartiesten op het podium.

Living Room Heroes
De New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Wood Brothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John. Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intensief. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Björn van den Boom en Matthieu Cleijne debuteerde in 2016 met ‘Days well Spent’, en dit voorjaar kwam opvolger ‘Welcome To The Circus’ uit.

http://www.livingroomheroes.nl/

“44 Blues Riot” ft. Big Pete & Roelof Meijeringh
Big Pete’ Pieter van der Pluijm is wellicht één van de beste ‘smoelschuivers’ die Nederland heeft voortgebracht, maar is ook (inter)nationaal een veelgevraagd muzikant. Zo deed hij afgelopen jaar met de Red Devils een uitgebreide internationale toer, plus album Return of The Red Devils en bracht een jaar eerder samen met o.a. Anthony Geraci en Mike Welch, het schitterende album Live at Bluesnow uit. Roelof Meijeringh is al jaren een vaste waarde in de Assense muziekscene. Als bluesgitarist speelde hij al in vele bezettingen ( waaronder Boyd Small en Memo Gonzalez) in diverse landen. Onder de noemer Roelof Meijeringh & Friends is hij regelmatig in Assen te zien. Na jaren staan de heren eindelijk weer samen op een podium onder de noemer 44 Blues Riot!


Vooraf lekker eten?

Extra genieten van deze avond? Reserveer een tafeltje bij één van onze restaurants en maak je avond uit compleet! Een tafel reserveren is zo geregeld door even te bellen met onze afdeling reserveringen op 0592 303777.

Restaurant FLINCK! is een overweldigende plek waar je je welkom voelt en terecht kunt voor een uitgebreid diner. Wat ons betreft een perfecte aftrap van een mooie festivalavond. Wie het restaurant binnenstapt wordt warm onthaald in een sfeervolle setting. Er is een flinke keuze in warme en koude gerechten waarvan een deel ter plekke in het zicht van de gasten wordt bereid en kwaliteit is hierin geen keuze, maar de standaard. Klik HIER voor meer informatie over Flinck.

Liever à la carte dineren? Dapper is dankzij het stoere karakter van de inrichting, het interieur en de eigentijdse kaart DÉ plek waar je terecht kan voor een goede kop koffie, een hedendaagse lunch, een borrel met een bite of een gevarieerd diner vol eerlijke gerechten. Op onze kaart vind je dappere menu’s met uitdagende, eigentijdse vlees-, vis,- en vegetarische gerechten passend bij het seizoen en met zorg bereid. Maak je avond compleet en reserveer een tafeltje door te bellen met 0592 303777. Klik HIER voor meer informatie over Dapper.


Hotelovernachting

Inchecken voor een lekker nachtje weg, ’s avonds genieten van het New Blues Festival, viersterren overnachten en de volgende ochtend goed beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Klinkt jou dit ook als muziek in de oren? Reserveer dan snel! Vergeet niet daarnaast je entreetickets voor het festival zelf te bestellen.

Klik HIER voor meer informatie.


 

Zaalopstelling:

Diverse staan- en zitplaatsen (niet te reserveren)


Het New Blues Festival wordt mede mogelijk gemaakt door :

De early bird tickets zijn inmiddels uitverkocht.

Bestel Tickets
Deel dit bericht
Aanvang
Datum:zaterdag 8 september 2018
Aanvang:19.30 uur
Zaal open:19.00 uur
Ticket prijzen
Normaal:€ 23,50
Avondkassa:€ 28,50
Hotelgasten:€ 11,00*
* Toegang tot dit evenement is niet inbegrepen in (hotel) all-inclusive arrangementen, evenals consumpties tijdens het evenement. Tickets met het speciale tarief voor hotelgasten zijn alleen telefonisch te reserveren via 0592 303777.
Alle tarieven zijn incl. € 1,00 servicekosten
Bestel Tickets