0592-356 000

Informatie zwemles

Op maandag en donderdag tussen 13.00 – 14.30 uur via telefoonnummer: 0592-303 725.

Of stuur een e-mail naar: zwembad@debontewever.nl

Veelgestelde vragen over zwemlessen

Hieronder tref je een overzicht van de veelgestelde vragen over de zwemlessen.

 

Hoe kan ik aanmelden?

Aanmelding is mogelijk via een mijn.debontewever.nl.

Waar is de ingang van de zwemlessen?

De ingang voor de zwemlessen is via de hoofdingang van De Bonte Wever. De ingang naar het wedstrijdbad bevindt zich halverwege de gang naar het fitnesscentrum.

Kan ik meekijken tijdens de zwemles?

Vanzelfsprekend wil je af en toe met eigen ogen zien hoe het met je kind gaat tijdens de zwemlessen. Om de kinderen niet af te leiden is het namelijk niet toegestaan om bij het bad aanwezig te zijn gedurende de zwemlessen. Een uitzondering hierop vormen de kijklessen. Eén keer in de ca. 8 weken kun je met eigen ogen zien hoe het eraan toegaat tijdens de zwemlessen en genieten van de vorderingen van het kind.

Kan ik oefenen met mijn kind?

Gedurende het seizoen kun je met jouw kind, dat in De Bonte Wever zwemlessen volgt, oefenen in het doelgroepenbad en wedstrijdbad. Toegang tot het oefenmoment is kosteloos, mits op vertoon van een geldig ABC pakket of knipkaart. Er is tevens een zwemonderwijzer aanwezig voor toezicht. Het oefenmoment wordt gehouden op:

  • elke vrijdag: 18.00 – 18.45 uur
  • elke zondag: 11.15 – 12.15 uur

Tijdens de zomervakantie wordt het oefenmoment alleen aangeboden op de zondag van 10.00 – 11.00 uur.

Wat is de ideale leeftijd om te starten met zwemlessen?

Op vierjarige leeftijd kan een kind prima een zwemslag aanleren en hoe eerder een kind veilig is in het water, hoe beter. Maar dit is natuurlijk per kind verschillend. Dit ligt bovendien aan de ontwikkeling en concentratie van een kind.

Hoe snel heeft mijn kind een zwemdiploma?

De totale duur hangt af van hoe de zwemles wordt aangeboden en van de ontwikkeling van het kind. Gemiddeld hebben kinderen 60 klokuren nodig om het diploma A te behalen. Voor diploma B staan gemiddeld 12 klokuren, en voor C nog 12 klokuren. B en C samen kosten dus nog minder tijd dan het A-diploma alléén.

Hoe kan ik mijn kind afmelden voor zwemles?

Wij vragen met klem om je kind tijdig af te melden voor de les, als hij of zij om welke reden dan ook verhinderd is. Dit kun je gemakkelijk doen middels het leerlingvolgsysteem. Dit doe je door in te loggen op mijn.debontewever.nl en kies daarna in het menu voor ‘Leerlingvolgsysteem’. Je wordt doorverwezen naar het leerlingvolgsysteem waar je jouw kind vermeld ziet staan onder ‘Cursist’, klik nu op de knop ‘bekijken’. In het volgende scherm kun je bij ‘Acties’ kiezen voor ‘Afwezigheid opgeven’.

Mijn kind heeft elders zwemlessen gevolgd.

Als jouw kind elders zwemlessen heeft gevolgd dan kun je een afspraak maken om te komen voorzwemmen. Jouw kind kan dan zijn/haar vaardigheden laten zien en wordt op basis van deze vaardigheden in een groep geplaatst.

Mijn kind springt al in het water. Heeft hij of zij dan nog wel watergewenning nodig?

Jazeker! Zelfstandig drijven op de rug en buik met het hoofd in het water is namelijk de basis om de beenslag te leren.

Welke kleding moet mijn kind aan in de afzwemgroep?

Indien je kind in de afzwemgroep komt, dient hij/zij o.a. gekleed te gaan zwemmen. Hierom moet jouw kind de volgende kleding dragen:
Zwemdiploma A & B
• Badkleding
• T-shirt, hemd of blouse met lange mouwen
• Lange broek, jurk of rok tot de enkels
• Schoenen
Zwemdiploma C
• Badkleding
• T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
• Lange broek, jurk of rok tot de enkels
• Jas met lange mouwen
• Schoenen
De kledingvoorschriften zijn noch voor Zwemdiploma A en B gelijk. De kleding bestaat onder andere uit een lange broek, een T-shirt, hemd of blouse met lange mouwen en schoenen.
Ten slotte zal er voor  zwemdiploma C een jas worden toegevoegd aan het kledingpakket. De kleding wordt uiteindelijk bij alle onderdelen die behoren tot ‘Survival’ tot het einde van de opdracht gedragen. Echter een uitzondering hierop is het onderdeel ‘Gekleed onder water gaan en door een gat, in een verticaal hangend zeil, zwemmen’. Dit zal je kind zonder de jas uitvoeren.

Nieuwsbrief

Wanneer jij je inschrijft voor zwemlessen wordt je door ons standaard op de hoogte gehouden van belangrijke informatie over de zwemlessen middels onze nieuwsbrief. Hiermee ontvang je alle nuttige informatie zoals:
• wijzigingen in zwemlestijden door bijvoorbeeld vakanties en feestdagen,
• data en tijden van de kijklessen en het diplomazwemmen.

Heb je uiteindelijk nog vragen?

Dan kun je tijdens het telefonisch vragenuurtje contact opnemen met Hennie de Vries. Zij is op maandag en donderdag tussen 13.00 en 14.30 uur bereikbaar via telefoonnummer: 0592-303725. Ten slotte is het ook mogelijk een e-mail te sturen naar zwembad@debontewever.nl.

Handige links

www.allesoverzwemles.nl
www.veiligheid.nl