0592-356 000

Reserveren

Voor reserveringen kunt u bellen naar: 0592-303 777 of mailen naar:

Geotour Kop van Drenthe

Vanaf nu kunt u schat zoeken in de kop van Drenthe!

Ontdek onze regio boordevol verhalen door op zoek te gaan naar schatten (geocaches), hoe leuk is dat! Tijdens het zoeken naar schatten, u kunt er meer dan 70 vinden, komt u langs de mooiste plekken en de zeven verschillende GeoTours leiden u langs hunebedden, door veengebieden en bos, langs meren en statige landgoederen. Gaat u te voet of per fiets? Zoekt u de caches het liefst zelf, of liever met het hele gezin? Het kan allemaal, comfortabel vanuit ons hotel!

U kunt er voor kiezen om 1 verhaal te volgen, maar alle 70 caches zijn aan elkaar verbonden. U kunt dus ook op een meerdaagse ontdekkingstocht. Bovendien ontvangt u als u in ons hotel blijft overnachten een speciale collectors item woodie van De Bonte Wever!

Boek nu een verblijf

De 7 verhaallijnen zijn:

 1. Diversiteit van het landschap
  Tijdens deze GeoTour ontdek je de Drentse natuur. Loop langs hunebedden (de oudste monumenten van Nederland) en het hoogveen, bezoek het natuurgebied De Onlanden, of wandel door het prachtige esdorpenlandschap.
  2. Berend Botje
  Het meer dan tweehonderd jaar oude kinderliedje kent u vast, maar wie was Berend Botje eigenlijk? Heeft hij echt bestaan? Er doen veel verhalen de ronde over Berend en zijn scheepje. In en rondom Zuidlaren ontrafelt u deze sage.
  3. Meisje van Yde
  Vlakbij Yde werd in 1897 een veenlijkje gevonden. Geschrokken stopten de turfgravers haar weer terug in het veen. Ze werd opnieuw gevonden en is nu te bezichtigen in het Drents Museum. Maar wie was nu dit meisje en waarom werd ze geofferd?
  4. TT Assen
  De TT in Assen is één van de oudste motorraces van de wereld. De eerste race werd hier al in 1925 verreden. Nog niet op een afgesloten circuit, maar dwars door de omgeving Assen-Hooghalen. Tijdens deze GeoTour komt u langs het circuit  van de periode 1926- 1954.
  5. Ontstaan van Assen
  Omstreeks 1260 werd in Assen het klooster Maria in Campis gesticht. Dit klooster legde de fundatie voor de stad zoals we haar nu kennen. De nonnen waren dochters uit vooraanstaande families. Ontdek hoe ze leefden, werkten en welke gronden ze bezaten.
  6. Koloniën van Weldadigheid
  U kunt boeken vol schrijven over het verleden van Veenhuizen en de nabije regio. Generaal Johannes van den Bosch, stichter van dit alles, had bijzonder vooruitstrevende ideeën voor de maatschappij. Of al die allemaal werkelijkheid werden ontdekt u in deze tour.
  7. Vrouw Lebbe
  Omstreeks 1600 werd tussen Zeijen en Peest een dode vrouw gevonden, midden in het veld, door een schaapsherder. Was ze vermoord om wat ze bij zich droeg of was ze gestorven door zwakheid? Ontdek de detective in uzelf en ontraadsel dit mysterie.

Tips om te starten

Zin om te beginnen? Download hier uw paspoort. Wij geven u graag nog wat tips.

Voor extra uitleg kunt u ook terecht op geocaching.com. U vindt hier verschillende video’s die u verder op weg helpen.

Deel dit bericht