0592-356 000

Reserveren

Voor reserveringen kunt u bellen naar: 0592-303 777 of mailen naar:

Natuur

Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken en heeft prachtige natuurgebieden. Daar kunt u heerlijk in dwalen. Laat u verrassen door wat u onderweg allemaal tegenkomt. Oog in oog met een ‘Drentse Hooglander’, een heideschaap, een das of bever? Het kan in Drenthe!

Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas is een plas en recreatiegebied met stranden, grasvelden en bossen. Het gebied ligt direct achter de wijk Baggelhuizen in Assen nabij het hotel. Het recreatiegebied is 125 ha groot, bosrijk, waterrijk en ruimtelijk.

Nationale Parken

Drenthe heeft drie Nationale Parken, met elk een heel eigen karakter. Fiets door het uitgestrekte heidegebied van het Dwingelderveld. Duik de bossen in van het Drents-Friese Wold of laat u meevoeren langs de 28 kilometer lange beek in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap de Drentsche Aa. Mooi in elk jaargetijde! https://www.drenthe.nl/natuur-parken/nationale-parken

Natuurgebieden

De Hondsrug, het Balloërveld, Fochteloërveen, daar is zoveel te ontdekken! Het Doldersummerveld kleurt in de nazomer helemaal paars. En in het Mantingerveld en het Sleenerzand is het heerlijk wandelen en fietsen. Bent u op zoek naar leuke activiteiten in de natuurgebieden? Loop dan binnen bij één van de vele bezoekerscentra in Drenthe. Daar vertellen ze u graag over de mooiste fiets- en wandelroutes en de leukste excursies.

Schaapskooien

Wandelt of fietst u hier door de natuur, dan komt u hoe dan ook schapen tegen. Maak kennis met deze natuurlijke begrazers. In elk heidegebied ziet u ze lopen. Een bezoek aan een schaapskooi is dan ook zeker een aanrader. Superleuk, met veel activiteiten voor de kinderen!

Deel dit bericht