0592-356 000

Conditieoefeningen

Conditieoefeningen zijn ideaal voor iedereen die zijn of haar conditie graag wil verbeteren. Het hebben van een goede conditie maakt het dagelijks leven een stuk aangenamer. Een sprintje naar de trein en trappenlopen naar de gewenste etage zijn zomaar enkele bezigheden waarbij een goede conditie gewenst is. Maar wat zijn nu juist goede conditieoefeningen? Dat is eigenlijk voor ieder persoon anders. Het is onder andere afhankelijk van uw huidige conditie en het doel van de conditieoefeningen. Bent u benieuwd welke varianten van conditieoefeningen het beste bij u passen? Loop dan gerust tijdens het sporten bij De Bonte Wever naar een van onze instructeurs, zij helpen u graag verder.

Tips voor conditieoefeningen

Een goede conditieoefening is in principe niet veel complexer dan regelmatig intensief bewegen. Echter zijn er wel een aantal zaken die conditietrainingen makkelijker, leuker en verantwoorder maken. Hierom geven de fitnessinstructeurs van De Bonte Wever de volgende tips voor conditieoefeningen.

  1. Een goed begin is het halve werk!

Ook bij conditieoefeningen is een goede warming-up essentieel. Met een warming-up worden de spieren losgemaakt en voorkomt u de kans op vervelende blessures. Wij adviseren een warming up van minimaal vijf minuten, waarbij u beweegt op lage intensiteit.

  1. Goed materiaal, goede oefeningen

Indien u bij een conditieoefening gebruik maakt van materialen, is het van belang om dit met kwalitatief goede materialen te doen. Bij De Bonte Wever werken wij uitsluitend met professionele apparatuur en materialen van gerenommeerde merken. Hierdoor heeft u tijdens het sporten bij De Bonte Wever beschikking tot de allerbeste materialen.

  1. Let op!

Naast het juist uitvoeren van de conditieoefeningen is het ook van belang om op uw eigen hartslag en voeding te letten. Veel van onze fitnesstoestellen zijn voorzien van een ingebouwde hartslagmeter. Een optimale hartslag tijdens het uitvoeren van conditietrainingen verschilt voor ieder persoon. Vraagt u het gerust aan een van onze instructeurs. Daarnaast is het van belang om ongezond eten te verminderen of zelfs te stoppen. De dag van de conditietrainingen kunt u het beste koolhydraat- en eiwitrijk voedsel consumeren.

  1. Geniet

Het verbeteren van uw conditie is een intensieve doelstelling, waarbij u veel aan het bewegen bent. Daarom is onze vierde en tevens laatste tip om te genieten van de resultaten en van de conditieoefeningen zelf. Want als u er zelf van kunt genieten, blijft u gemotiveerd om door te zetten. Kom daarom bijvoorbeeld met een vriend, vriendin of familielid sporten bij De Bonte Wever. Of doe mee met een van onze groepslessen waarbij conditieoefeningen tevens aan bod komen.

Bekijk onze tarieven en abonnementen

 

 

Arrangementen